Recept:
350g Blomkål = 11.6g kolhydrater
1.5dl grädde = 4.2g kolhydrater
2 pak bacon a 140g = 0 kolhydrater
40g purjolök = 2.1g kolhydrater
100g champinjoner = 2.9g kolhydrater
100g fet riven ost= 0.1g kolhydrater.
1 klick smör
Kryddor vitlökspulver peppar och paprikapulver. sambal olek
200grader i ca 50min eller när blomkålen känns mjuk.
Klipp baconet i tunna strimlor och stek, när det steks en stund lägg i en klick smör och den hackade purjolöken och svampen. slå på lite vitlökspulver och peppar. Låt steka en liten stund.
Skölj blomkålen och dela i buketter.
Lägg hälften av blomkålsbuketterna i en eldfast form, slå över baconfräset och lägg resten av blomkålen ovanpå.
Blanda grädden med sambal olek (knappt 1 tsk). Slå över och lägg på den rivna osten.slå på lite paprikapulver.
In i ugnen och vänta.
Per portion 5.22kolhydrater.
Servera med oliver med chili
Recept på köttfärsbiffar med kålrot och paprika 3port
400g fläskfärs 0g kolhydrater
1dl grädde 40% 2.8g kolhydrater
40g kålrot 2.6gkolhydrater
10g paprika 0.52g kolhydrater
kryddor vitlökspulver, svartpeppar, paprikapulver
en stor klick smör att steka i.
Riv kålroten på den tunnaste sidan av rivjärnet och paprikan, Blanda fläskfärsen med kålroten och paprikan ½dl vispgrädde och kryddorna. Rör om och blanda ordentligt.. Forma de till 6st biffar. Stek de i stekpanna tills de fått färg. Slå på resten av grädden och låt de eftersteka under lock på svag värme 20 minuter.
Rätten ger tillsammans 5.92kolhydrater och per portion 1.97g kolhydrater.
Rätten serverades med några gröna babyspenatblad och 2 buketter rå blomkål 15g = 0.8g kolhydrater.
På en portion får man då 2.77g kolhydrater
Såsen blev mycket god med lite lite smak av kålrot.
( Kan inte laga bara två port för då blir inte mannen i huset mätt *S*)
Hemmabakat nötbröd som går att variera med olika nötter
100g mandelmjöl 5g kolhydrater (går lika bra att mala mandeln själv)
50g valnötter 6.5g kolhydrater
50g sesamfrö 2.05kolhydrater
100g paranötter 4.8g kolhydrater
2msk fiberhusk
½tsk salt
2 tsk bakpulver
20g torkade fikon 11 kolhydrater
1.5msk kanel
1tsk rom
250g creme fraiche 34% 5.3g kolhydrater (lidl)
6ägg.
175grader i 50 min
Hacka fikon i små bitar.Koka lite vatten. slå vatten över fikon och låt de dra och svälla.
Mal alla nötterna till mjöl och blanda i fiberhusk,och bakpulver. Ställ det åt sidan. Slå fikon i durkslag och låt vattnet rinna av lite. Lägg fikon i skål och slå på kanel och rom. Rör om och låt det dra en stund.
Vispa äggen med saltet fluffigt slå i creme fraiche vispa igen. slå sedan i fikon som dragit en stund. Vispa igen
Blanda i nötterna med fiberhusk och bakpulver. Vispa rejält så allt blandar sig. Låt det svälla några minuter.
Slå upp i 1½l silikonform eller klä en 1½l bakform med bakplåtspapper.
Låt det stå 50 min känn med trästicka. Ibland behöver det stå 10 min till.
Hela brödet innehåller 34.65g kolhydrater och det brukar bli ca 25skivor. 1skiva är 1.38g kolhydrater.
Förvara brödet i kylen när det kallnat.
Visserligen är inte torkade fikon LCHF men brödet blir saftigt. Om man gillar saffran kan byta ut fikon ,rom och kanel mot saffran. Då minskar kolhydraterna betydligt. Testade även saffran i julas och det blev mycket omtyckt. Men jag gillar det inte. Skall testa vidare med smaksättningen.
Provat ny variation på brödet med lingon
Bytte ut fikon och rom mot lingon.
Tog 50g lingon istället+ 1tsk kardemumma, 2tsk kanel.
Blev 30.15kolhydrater och per skiva 1.2g kolhydrater
Falsk Potatissallad 4 port
240g Zucchini 5,28g kolhydrater
30g ättiksgurka 6g kolhydrater
100g creme fraiche 3 kolhydrater
150g majonnäs 3 kolhydrater
8g senap 1.6g kolhydrater
10g gräslök 0.17g kolhydrater
10g dill 0.74g kolhydrater.
Blanda creme fraiche med majonnäs, slå i senap ,dill , gräslök och hackad gurka. Hacka zucchini och blanda i. Rör om några gånger. Låt stå och dra några timmar i kylskåp innan den skall ätas. snabbt och enkelt att göra och mättande.
Totalt på rätten 19.79 kolhydrater per portion 4.94kolhydrater.
Kyckling med oliver,citron och dragon med svampsås. 4 portion.
1 kyckling 0 kolhydrater
20 gröna oliver 0 kolhydrater
lite cironsaft 1 kolhydrater
torkad dragon
smör
25g philadelphiaost 0.8g kolhydrater
100g champinjoner 2.9g kolhydrater
½dl vispgrädde 40% 1.4g kolhydrater
300g broccoli 9g kolhydrater
200grader i ca 60-80 min beroende på storleken.
Dela kycklingen mitt itu. Dela oliver mitt itu. Skär upp små hack i skinnet och köttet och peta in de halva oliver. Droppa över ytterst lite citronsaft på kycklinghalvorna. Strö över torkad dragon och klicka över smör.
Sås:
Skölj och skiva champinjoner och stek dem lite i smör, strö över lite dragon. Slå på 1 dl sky+ ½dl vispgrädde och philadelphiaost och låt det småkoka 20-30min så det kokar ihop och tjocknar.
Broccoli blev tillbehör.
Hela rätten innehåller 15.1g kolhydrater
På 4port blir det 3.77g kolhydrater
Fiberhuskbröd
2ägg (0.9g kolhydrat)
1msk grädde (ca 0.5g kolhydrater)
2msk olja (tog olivolja hade inget annat hemma)
1½msk fiberhusk
1½kryddmått bakpulver
3/4 kryddmått cayennepeppar.
10-12 min i 225grader
Delade brödet i 9 delar.
Varje bit blev värd 0.15g kolhydrat.
1msk grädde (ca 0.5g kolhydrater)
2msk olja (tog olivolja hade inget annat hemma)
1½msk fiberhusk
1½kryddmått bakpulver
3/4 kryddmått cayennepeppar.
10-12 min i 225grader
Delade brödet i 9 delar.
Varje bit blev värd 0.15g kolhydrat.
Vispa ägg pösigt, blanda i resten. Slå upp det på en plåt med bakpapper och drog ut det lite med en slickepott.
Låt det svälla 10 minuter.
Låt det svälla 10 minuter.
Frallor
Till 12 bullar
100g smör 0.8 kolhydrat
4ägg 1.6kolhydrat
300g creme fraiche 34% 9.0 kolhydrat
lite salt
2 tsk bakpulver
4dl mandelmjöl 10kolhydrat
1dl ( ca 18g ) pofiber 2.16 kolhydrat
4msk fiberhusk.
Blanda/ vispa smör med äggen. slå i creme fraiche och salt.
Blanda i mandelmjöl, pofiber fiberhusk och bakpulver.
Låt allt svälla 10-15min.
Ta upp och knåda degen lite forma den till 12 bullar och slå på vallmofrö.
175grader i ca 30min kolla med sticka
bullarna ger 1.96kollisar /st
Chokladrulltårta
2 ägg
½dl ica-strö
1msk kokosmjöl
½dl pofiber
2 tsk bakpulver
1msk kakao
Fylling:
100g smör
½ dl ica-strö
1 kryddmått vaniljarom
Vispa ägg och socker poröst, blanda i resten.
Slå upp det på en bakplåt med bakplåtspapper blev ca 20X30cm i storlek
Grädda i 250grader i 5min
Slå upp den på det bakplåtspapper med lite ica-strö och låt svalna.
Rör ihop smör med ica-strö och vaniljarom
Bred på när kakan svalnat, rulla ihop försiktigt lätt den liksom bryts.
Kolhydratfattigt bröd
2msk pofiber
6msk mandelmjöl
2msk sesammjöl
2 tsk bakpulver
1½msk fiberhusk
4 ägg
ev vallmofrö
Blanda de torra ingredienserna och sedan i med äggen. Jag brukar använda en gaffel att röra ihop allt med. Slå ut på en plåt med bakplåtspapper eller silikonpapper. Dra ut det lite med slickepotten över så gott som hela plåten. Slå på vallmofrö om man gillar det.Låt svälla 5 min .
Grädda i 200grader i 10 min.
Dela i 12 bitar
Varje bit är värd ca 0.44 kolhydrater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar